Slaapproblemen

Iedereen slaapt wel eens minder goed. Maar als het steeds opnieuw gebeurt dan heb je structureel last van stress. De enige oorzaak van slaapproblemen is stress.

Als je moeilijk of zelfs niet in slaap kan komen dan is je stressniveau te hoog, je kan je niet overgeven aan de ontspanning die de slaap opwekt. Veel mensen grijpen dan naar de verdovende middelen (slaap medicatie) om dan alsnog in slaap te vallen, maar dan slaap je niet op een natuurlijke en ontspannen manier. Deze middelen zorgen ervoor dat je voor een paar uur knock-out out gaat. Het gevolg is dat je niet uitgerust en nog half verdoofd wakker wordt en daardoor de dag weer begint met stress. Die dag wordt dan meestal weer een stressvolle dag omdat je niet volledig goed kan nadenken of voelen wat je moet doen. Mensen reageren dan vervelend naar jou en door de vermoeidheid kan jij minder van anderen hebben en dat geeft ook weer stress. En daar lig je natuurlijk weer van wakker. De vicieuze cirkel is dan rond en heb je weer een slechte nacht en dag.

Door de stress ga je steeds meer zoeken naar een oplossing voor dit probleem maar stress verstoort het logische denkproces. Wanneer mensen gestresst zijn, nemen ze vrijwel altijd de verkeerde beslissing. Met als gevolg dat je weer meer stress krijgt. Je komt er dus niet zo makkelijk van af en soms heb je even iemand nodig die je op de goede weg helpt. Raad vragen is veel slimmer dan zelf vol stress proberen iets op te lossen.

Drank wordt ook vaak gebruikt om in te kunnen slapen. Dat geeft een ontspannen gevoel maar het zorgt er ook voor dat je lichaam heel hard moet werken om de alcohol af te breken. Je lichaam ziet alcohol als het ergste vergif dat er is. Het gevolg is dat je weliswaar “slaapt’ maar je lichaam is uitgeput tegen de ochtend.

De eenvoudigste oplossingen om weer op een natuurlijke manier te slapen zijn yoga of StressRelease. Met StressRelease laat je de opgebouwde spanning in je lichaam los en kom je snel in een steeds meer ontspannen staat. Je lichaam en geest worden steeds opnieuw gereset. StressRelease is veel eenvoudiger dan yoga en voor de ontspanning veel effectiever. In het filmpje hieronder zie je hoe het eruit ziet en sommige mensen trillen over hun hele lichaam. Je kan het zelf thuis doen en je leert het in een uur.

Contact opnemen:
Stuur een whatsapp 06-18435043