Roken

Als je gestrest bent dan zal je lichaam meer energie sturen naar het lichaamsdeel waar je de stressklachten voelt. In dit geval is dat je hoofd. Je hebt veel aan je hoofd gehad, er gaat er meer energie naar je hoofd om het allemaal te kunnen verwerken. Je wordt psychisch meer belast dan je eigenlijk aan kan. Je kan beter duidelijker je grenzen aangeven en assertief zijn dan dat je de spanning verdoofd door bijvoorbeeld een sigaret te roken.

In essentie sturen je zenuwbanen nu extra energie naar bepaalde delen van je lichaam die daar feitelijk helemaal niet om vragen. Lichamelijk gezien sta je namelijk niet onder spanning of wordt je aangevallen maar dit ervaar je puur geestelijk. Je lichaam gaat nu proberen je te helpen om de spanning beter aan te kunnen. Het zal meer cellen gaan aanmaken om je sterker te maken.

Op den duur zal je lichaam daarvan uitput raken, wat nog meer stress geeft. En zo ontstaat er een vicieuze cirkel die je steeds dieper in de stress trekt en je steeds zwakker maakt.

istock_000006285419_large

Herstellen

Als de stressvolle situatie ten einde komt, gaat er een ander proces van start. De lichaamsdelen die eerst te veel energie kregen gaan dit weer compenseren en zich herstellen naar tot normaal lichaam. Het lichaam herstelt alles met vochtblaasjes. Wanneer je je stoot tegen een tafel of als je op de grond valt dan krijg je een bult. In deze bult zit vocht, het lichaam zorgt er zo voor dat het twee dingen bereikt:
- je gaat rustiger aan doen met dit lichaamsdeel, de blessure wordt gerepareerd. Alle aandacht en energie gaan dan naar dit lichaamsdeel.
- je komt niet in nieuwe stress situaties terecht. Het werkt hetzelfde als je een auto repareert. Je zal eerst de auto uit moeten zetten voordat je hem kan gaan maken. Wanneer de kapotte onderdelen zijn vervangen kan je de auto weer opstarten. Op het moment dat je aan het herstellen bent, heb je vocht in je lichaam zitten op plekken waar normaal geen vocht is. Dat geeft extra druk op die plek en dat geeft pijnklachten. In dit geval dus hoofdpijn. Terwijl het lichaam nu juist aan het genezen is, zeggen mensen dat ze “ziek” zijn en pijn hebben. Door dan pijnstillers in te nemen wordt de pijn wel verminderd maar je lichaam heeft het meteen ook veel moeilijker om te herstellen. De pijnstiller is een gif dat je lichaam afleidt van zijn eigenlijke werk, herstellen. Als jij wordt aangevallen door een tijger of gif, zal je je ook niet druk maken over de bult op je hoofd. Zo werkt dat voor je lichaam ook.
Je kan de cirkel doorbreken door slimme dingen te doen. Stressrelease is zo’n slimme oefening. In een paar minuten geef je je lichaam de ruimte om alle oude en nieuwe stress los te laten. Je leert dat in een één op één setting of door een boek te lezen en het zelf te doen.

Contact opnemen:
Stuur een whatsapp 06-18435043