Onze missie

We willen dat we de wereld, zoals we die gekregen hebben, beter achterlaten.
Voor onszelf, voor onze kinderen en iedereen die er nog is en nog moet komen.
Genezen doen we door de oorzaak op te sporen en die op te lossen.
Onze manier van leven moet in harmonie zijn met de natuur.
Elke methode die we wenselijk achten moet eenvoudig te leren zijn en op grote schaal toepasbaar.

rsz_1rsz_123553-beautiful-scene

De ingenieurs
achter StressRelease

f3f69a_9c4490512b5b4a44b6443b653be72a6b~mv2

Ing. Frank Godschalk

Therapeut
inez-van-den-nouweland_med_hr

Ing. Inez van den Nouweland

Ondersteunend

Ons verhaal

Sinds 2009 behandel ik mensen in mijn praktijk met Gnosis Therapie. Deze therapie richt zich op de gevoelens die mensen ervaren en de lichamelijke/geestelijke energie die mensen voelen. Gnosis Therapie lost over het algemeen gesproken heel efficiënt problemen op, maar een bij aantal mensen bleef een deel van het probleem aanwezig. Eerst dacht ik dat de methode verder verfijnd moest worden om het proces sneller en effectiever te laten verlopen, daarna kwam het idee dat ik meer kennis moest hebben van de processen om het geheel beter te laten verlopen. Beide methodes hielpen wel wat, maar brachten niet het inzicht waardoor het soms moeizaam bleef lopen. Totdat ik door had dat het niet de methode was, maar dat ik iets over het hoofd zag. Ik bereikte maar kleine verbeteringen en niet de doorbraak waar ik op hoopte. Een zoektocht begon.

Grizzly-Bear-Cubs
repressing-emotions

Zoektocht

Deze zoektocht bracht me tot het volgende inzicht: ik heb iets op het lichamelijke vlak over het hoofd gezien want de geestelijke en emotionele kant was al volledig in kaart gebracht. Misschien zit er veel stress in het lichaam opgeslagen dat er niet uit kan. De meeste mensen kunnen de stress niet loslaten en dit veroorzaakt veel lichamelijke en psychische problemen.
Dat stress in het lichaam ontstaat als je iets heftigs meemaakt is duidelijk. Ik dacht dat je dat door emotionele ontlading kon opheffen, maar de natuur zit net iets verfijnder in elkaar. Sommige mensen hebben heel veel stress in hun lichaam opgeslagen. Het gevolg is dat je daardoor niet normaal reageert op stress en dus nog meer stress gaat opslaan. En dat verergert het probleem.

Natuur

Terug naar de tekentafel of de natuur in dit geval. Hoe doet de natuur het? In een natuurfilm kan je zien hoe dieren reageren als ze aangevallen worden. Als ze de aanval overleven en weer in een veilige omgeving zijn teruggekeerd, gaan ze vanzelf de opgedane spanning uit hun lijf trillen. Daarna drinken ze water en sluiten ze zich weer aan bij de kudde. Mensen trillen van nature ook als ze net iets heftigs hebben meegemaakt, een ongeluk of een snelle bevalling laat een lichaam flink trillen. De natuurlijke reactie van een mens of een dier, die in een spannende situatie heeft gezeten, is trillen om de spanning los te laten. Veel mensen die intensief sporten trillen spontaan na afloop van de wedstrijd. Het is een ontlading van de opgedane spanning.

WEB_GettyImages-494098244
rsz_excitement_post2

Vol spanning

Wanneer je het natuurlijke trilproces een aantal keer onderdrukt hebt, tril je na heftige inspanning of grote schokken niet meer. Dan begint er een ander proces in je lichaam. Telkens als je dan iets heftigs meemaakt sla je de energie juist op. Na verloop van tijd zit er zoveel energie in je lichaam dat je niet meer emotioneel ontlaadt. Lichamelijk en psychisch loop je vol met spanning. Die spanning loopt dan zover op dat je uiteindelijk vast komt te zitten en niet meer weet hoe je verder moet. Als een lichaam stress heeft, worden er allerlei processen gestart om je te helpen om de stress aan te kunnen.

Ziek

Als het lichaam de hoeveelheid stress niet meer aan kan word je ziek. Al snel neem je pijnstillers. Dit verergert je situatie omdat de spanning door de medicatie wordt weggedrukt. Het lijkt misschien beter te gaan met je omdat je de spanning die is weggedrukt niet meer voelt, maar het is er nog steeds. Als je de spanning niet meer voelt, wordt het moeilijker om het echt te kunnen ontladen.

water-with-medicines
1711w-group-exercise-diet-getty_0_0

Oefeningen

Het werd mij steeds duidelijker dat wij mensen onszelf moesten leren om weer te trillen, maar hoe doe je dat? Een zoektocht langs allerlei disciplines bracht mij bij yoga. Door yoga worden de spieren flink opgerekt en daarna kan je er zeker van zijn dat ze willen ontladen. Ik vond oefeningen die je aan het trillen zetten, maar ze waren intensief en voor veel cliënten niet makkelijk uitvoerbaar. De lichamelijke conditie van veel cliënten was al behoorlijk verzwakt waardoor het te zwaar was voor hun om een reeks van oefeningen te doen om daarna te kunnen gaan ontladen. Ik reduceerde het aantal oefeningen in tijd en intensiteit. Ik wilde naar een eenvoudig en snel aan te leren systeem om zoveel mogelijk mensen te helpen en hun in de gelegenheid stellen om weer gezond te worden. Na maanden experimenteren vond ik de perfecte set oefeningen om eenvoudig en snel te kunnen gaan ontladen van je spanningen. Zelfs kinderen kunnen meedoen aan de oefeningen en ze vinden het nog leuk ook.

Stress Release als antwoord

Voor mijzelf was het wonderlijk om te ontdekken dat ik nog zoveel spanning in me had zitten. Ik had al jaren spanningen uit mijn lichaam gehaald zowel geestelijk als emotioneel. Daarnaast had ik al vele jaren met cliënten gewerkt, die mij een spiegel voorhielden waardoor ik ook weer spanningen in mijn eigen lichaam gewaar werd. Door samen met klanten hun problemen op te lossen, losten er bij mij ook weer thema's op inclusief de bijbehorende spanningen. Zien dat iets bij een ander werkt leidt automatisch tot een verdere verlaging van de spanning bij jezelf. Net zoals wanneer je samen iets ziet of meemaakt je beiden gaat lachen of huilen. Dat werkt in de therapeutische praktijk ook zo. Hetgeen me het meest verbaasde was dat ik plotseling, zonder er iets noemenswaardig voor te

cropped-relax

doen, behalve Stress Release, tot ontdekkingen kwam die voor mij al jaren als een groot mysterie in mijn leven speelden. Ik kreeg maar geen antwoord of oplossing voor ervaringen die ik had beleefd. Hoe ik er ook naar zocht, mijn lichaam en geest gaven geen krimp. Zonder dat ik het doorhad, bleek Stress Release het antwoord te bevatten dat ik nodig had om rust te vinden. Ik deed eens per week stressrelease en na een paar maanden was ik al uitgetrild.

Psycho therapie stress

Stress Release in de praktijk

indsdien ben ik Stress Release gaan toepassen in mijn therapeutische praktijk. In eerste instantie met de uitgebreide set oefeningen. Dit had al heel grote gevolgen voor de behandeling en hulp die ik kon bieden. Bij veel mensen kwam er veel meer vooruitgang en snelheid in hun proces en zelfs bij mensen met heel zware stoornissen was er een duidelijke verbetering te zien. Na enige tijd was de verkorte set oefeningen ontwikkeld. Veel cliënten gingen er dan ook enthousiast mee aan de slag, veel enthousiaster en frequenter dan met de uitgebreide set oefeningen. Door hun enthousiasme ging het ontladingsproces sneller en beter werken en werd duidelijke hoeveel spanning er in een mens kan zitten. Sommige cliënten trilden steeds harder en zelfs na een paar maanden waren ze nog steeds heftig aan het trillen. Ze konden het trillen wel stilzetten, maar zodra de gelegenheid zich voordeed om de spanning alsnog te ontladen ging het trillen vaak wel iets harder dan voorheen. In het begin was het spannend om te zien hoe dit zich ging ontwikkelen.

Er zijn wel vergelijkbare systemen maar die nemen veel meer tijd in beslag om op te starten. Ik vermoed dat de meeste mensen dit soort systemen snel weer loslaten en dus is er geen goed vergelijk of kennis te vinden over hoe zich dit systeem stress release gaat ontwikkelen. Wat me vertrouwen gaf in deze periode was dat het trilproces volledig vanzelf ging en het lichaam zelf de snelheid, plaats en heftigheid aangaf. De cliënt zelf voelde na afloop veel meer rust en stilte in het denken. Sommigen kwamen door de rust veel sneller tot inzicht hoe hun relatie met zichzelf en met anderen in elkaar stak. Daardoor leerden ze sneller in moeilijke situaties goed te reageren en voelden ze beter aan als een actie of handeling van iemand niet respectvol was of is. Een aantal cliënten met wie we als eerste zijn gestart met Stress Release trilden na twee jaar nog steeds, elke dag. Daarna begon het trillen bij hen af te vlakken in heftigheid. Dit zijn mensen met heel ernstige psychische problemen die tegelijk met het trillen ook therapie volgen. Waar ze eerst in bepaalde problemen vastliepen, komen ze er nu snel van los en staan ze steviger dan ooit in hun schoenen. Ze zijn boven zichzelf en hun naaste omgeving uitgestegen. Doordat het op zoveel vlakken zo positief werkt, heb ik besloten om een boek over dit proces te schrijven zodat iedereen het eenvoudig kan leren en toepassen. Voor niemand hoeft de stress zo groot te worden dat deze psychische en lichamelijke ziekten veroorzaakt.

burnout

Stress Release en Burnout

De relatie tussen Stress en Burnout is snel gelegd. De oplossing is Stress Release regelmatig toepassen. Ik ben ervan overtuigd dat als mensen regelmatig trillen, bijvoorbeeld elke dag of eens per week, een burnout of ernstiger ziekten veel minder snel zullen ontstaan en het leven weer veel leuker kan worden. Deze techniek programmeert niet maar het herstelt je authentieke Zijn weer op de manier die de natuur voorogen had. Laat je leven niet beheersen door angst of stress.

Contact opnemen:
Stuur een whatsapp 06-18435043