Gedachten

Altijd als mensen gestrest zijn dan hebben ze continu gedachten. In sommige gevallen zo erg dat de gedachten dwangmatig worden of psychotisch. Dit komt omdat we geleerd hebben om over onze problemen na te denken maar dat denken is helemaal niet zo handig als we allemaal geleerd hebben.

Denken gaat mis als er stress is. Kijk maar naar een examen, sommige mensen ervaren zelfs een black-out. Ze kunnen zich niets meer herinneren van hetgeen ze geleerd hebben. Maar ook als er weinig stress is kan je moeite hebben je gedachten op een rij te krijgen. Je ziet de mogelijkheden echt niet meer of je hebt niet eens door dat je niet meer helder nadenkt. Het gevolg is steeds dat je meer verkeerde beslissingen gaat nemen en daardoor meer stress gaat ontwikkelen. En zo is de cirkel weer rond en kan vrijwel iedereen op een dag in een burnout terecht komen.

Het hoeft niet zo te zijn. Er zijn heel effectieve methodes ontwikkeld om stress te bestrijden en beter te leven. Door de juiste stress ontladende oefeningen te doen en en ervoor te zorgen dat je stressniveau niet te hoog stijgt, houd je jezelf gezond.

Contact opnemen:
Stuur een whatsapp 06-18435043